Strani

sreda, 23. februar 2011

MELANZANE RIPIENE (o75)






POLNJENI JAJČEVCI

4 jajčevci, 4 srednji paradižniki, 10 dag mozzarelle, 2 stroka česna, 2 žlici drobtin, lističi bazilike, olje, sol.

Jajčevce s podolžnim rezom prerežite na polovico. Rahlo solite in jih razporedite v rahlo naoljen pekač. Delno jih specite v pečici. Medtem narežite na kosce paradižnike, česen, baziliko in mocarelo. Med mešanjem dodajajte še drobtine in malo soli. Jajčevce izvlecite iz pečice in jim izrežite meso, tako, da nastanejo ''čolnički''. Pretlačite izrezano meso in ga dodajte v polnilo. Napolnite ''čolničke'' in jih prelijte z malo olja. Vstavite v močno vročo pečico za pribl. 20 minut.
OPOMBA: Isti recept lahko uporabite tudi za paradižnike; v tem primeru napolnite s polnilom (brez paradižnika) surove izdolbene paradižnike.  




Ni komentarjev:

Objavite komentar