Strani

sreda, 16. februar 2011

INSALATA BELGA ALLA REALE (o68)




KRALJEVSKA BELGIJSKA ENDIVIJA (CIKORIJA)

8 majhnih štručk belgijske endivije, 2 žlice olja, 1 jajce, smetana ali jogurt, limona, muškatni orešček, sol.

Operite solato in jo dajte kuhati, komaj pokrito z vodo s ščepcem soli in par kapljami limone. Jajce stepite s smetano ali jogurtom in začinite s soljo in muškatnim oreščkom. Ne preveč kuhano solato dobro odcedite, jo razporedite v naoljeno ognjevarno posodo in prelijte s pripravljenim jajčnim prelivom. Dodajte po vrhu še malo olja in gratinirajte nekaj minut v pečici. Postrezite kar v ognjevarni posodi. 




SLOVARČEK:
  
       cespo: šop, grm
        ZA RAZLIKO OD
       cespuglio grm; grmovje

Ni komentarjev:

Objavite komentar