Strani

sobota, 29. januar 2011

CAVOLO E PATATE AL FORNO ALLA TEDESCA (o5o)





ZELJE IN KROMPIR V PEČICI PO NEMŠKO



Zeljna glava pribl. 1 kg, 3 srednje veliki krompirji, 10 dag dimljene pancete, malo mleka, muškatni orešček, 2 žlici olja, sol.

Olupite zelje in ga naribajte ali na tenko narežite. Panceto narežite na kockice in jo v ponvi brez dodajanja druge maščobe popecite dokler ne zarumeni.  Dodajte naribano zelje in ga rahlo podušite, dodajte sol, muškatni orešček in zalijte z jušno osnovo, da je komaj pokrito. Kuhajte na zmernem ognju. Istočasno pripravite krompirjev pire.  Z maslom premažite ognjevarno posodo, na dno razporedite zelje, čezenj pa krompirjev pire. Dodajte po vrhu malo olja in gratinirajte v pečici pribl. 10 min.


Ni komentarjev:

Objavite komentar