Strani

četrtek, 3. februar 2011

CIPOLLE RIPIENE (o55)




POLNJENE ČEBULE

4 velike čebule, 10 dag prosa, 1 žlica kaper, 1 žlička origana, 1 žlička timijana, 1 l vode, 5 dag ribanega sira, črne olive, sol.

Čebule oluščite in jih kuhajte v 3 kozarcih vode pribl. 5 minut. Odcedite in prihranite vodo v kateri so se kuhale. Narežite jih v vodoravni smeri in izdolbite sredico, ki jo prihranite. V vrelo vodo, v kateri so se kuhale čebule stresite proso in malo soli. Ob mešanju z leseno kuhalnico kuhajte na nizkem ognju kakih 20 minut. Na malo olja popražite sredico čebule, dokler ne porumeni. Dodajte jo v dobro odcejeno proso, skupaj z origanom, timijanom, pretlačenimi kaprami in ribanim sirom. Sestavine dobro premešajte, da nastane enotna zmes in z njimi bogato napolnite čebule. Na sredino vstavite črno olivo. Zložite v namaščen pekač in na zmerni temperaturi v pečici pecite 25 minut. Sredi peke dodajte malo olja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar