Strani

torek, 25. januar 2011

CAVOLINI DI BRUXELLES GRATINATI (o46)






GRATINIRAN BRSTIČNI OHROVT

1 kg brstičnega ohrovta, 4 dcl bešamel omake1 4 žlice ribanega sira, 1 oreh masla, sol.

Dobro operite brstični ohrovt, skuhajte2 in odcedite. Zložite v pekač. Prekrijte z bešamel omako in potresite z ribanim sirom. Po želji lahko zabelite z malo olja. Postavite v vročo pečico in pustite, dokler skorjica ne pozlati.
1 glej str. 75 ''Bešamel omaka''
2 glej str. 12 ''Kuhanje zelenjave''
Važno: isto gratiniranje se lahko naredi tudi z drugo zelenjavo: cvetačo, koromačem, artičokami, osatom, korenjem, bučkami, špinačo...






SLOVARČEK:
cavolo rapa: koleraba
cavolo cappuccio: glavnato zelje (zelje v glavah)
Cavolo di Bruxelles: varietà a fusto alto (visokostebelna varianta) su cui si sviluppano germogli commestibili (užitni poganjki) simili a piccole palle.

cardo: osat (rastl.)
carduccio: sadika artičoke



Ni komentarjev:

Objavite komentar