Strani

ponedeljek, 11. julij 2011

TAGLIATELLE PRIMAVERA (213)





POMLADNI ŠIROKI REZANCI

30 – 40 dag širokih rezancev, 20 dag svežega graha, 2 čvrsta zrela paradižnika, 1 bučka, 1 korenje, 1 čebula, 2 stroka česna, zelena, peteršilj, bazilika, riban sir, 2 žlici olja, sol, (po želji: 5 dag pancete)

V namaščeni ponvi popecite zelenjavo po naslednjem vrstnem redu: čebula in česen, narezana na lističe in po želji panceta. Mešajte, dokler ne posteklenita (se ne žgeta). Dodajte korenje, peteršilj, zeleno in na kockice narezane paradižnike. Še malo premešajte in dodajte grah in na kolobarje narezano bučko. Solite in kuhajte na zmernem ognju kakih 30 minit. Glede na to, da imajo paradižniki precej tekočine vode ni potrebno dodajati. V skledo stresite testenine kuhane ''al dente'' in prelijte z omako. Premešajte in zabelite s 4 žlicami surovega olja ter potresite z 2 žlicama nasekljanega peteršilja in 1 žlico nasekljane bazilike in s 3 – 4 žlicami ribanega sira.


Ni komentarjev:

Objavite komentar