Strani

sreda, 6. april 2011

INSALATA RUSTICA (117)





KMEČKA SOLATA

1 glava solate, 1 čebula (po želji), 3 korenja, 3 stebla steblaste zelene, 1 paprika, 15 dag gorgonzole ali kakega drugega belega sira, rezine kruha za toast, olje, sol.

Olupite in dobro operite zelenjavo. Obložite skledo za solato z listi solate; najprej položite večje liste in potem v plasteh notranje. Na ''posteljico'' naložite nastrgano korenje, papriko narezano na lističe, zeleno na rezine, oluščeno čebulo narezano na čim bolj tanke kolobarje, kose kruha za toast narezanega na kocke in vse skupaj nekaj minut  grejte v pečici na 200°C. Siru odstranite skorjo in ga pretlačite z vilico; dodajajte po kakšno kapljo olja in zmešajte, da postane kremast. Solite. S to kremo prelijte solato in postrezite.


Ni komentarjev:

Objavite komentar