Strani

nedelja, 20. marec 2011

MISTO DI VERDURE IN UMIDO (1oo)






DUŠENA ZELENJAVA

3 rumene in rdeče paprike, 3 srednje veliki paradižniki, 4 bučke, 2 jajčevca, 2 korenja, 1 žlica svežega graha, 2 krompirja, 3 stroki česna, peteršilj, origano, majaron, 2 žlici olja, sol.

Čebulo, narezano na lističe popražite1 v ponvi na malo olja. Dodajte narezane paprike in mešajte. Potem dodajte preostalo zelenjavo narezano na kocke. Na zmernem ognju kuhajte 30 minut. Med kuhanjem po potrebi dodajte kakšno žlico vode. Ko je zelenjava že skoraj skuhana dodajte začimbe: origano, majaron, in nasekljan peteršilj. Preden postrežete zabelite z malo surovega olja in po želji dodajte drobljeno pekočo papriko.
1 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''


Ni komentarjev:

Objavite komentar