Strani

sreda, 8. junij 2011

COME SI CUOCE LA BISTECCA (18o)





KAKO SE SPEČE STEAK


Zrezke malo naoljite. Primerno veliko ponev segrejte in vanjo položite steake. Na močnem ognju jih pecite, ne da bi jih premikali. Po kakšni minuti jih povzdignite in preverite, če so zapečene. Obrnite jih. Malo jih pecite na močnem ognju; pazite, da sok iz mesa ne izteče. Tako bo meso ostalo mehko in sočno. Zrezke vzemite iz ponve in jih zložite na servirni krožnik; solite. V še vročo ponev nalijte kakšno žlico vode ali belega vina, kak list žajblja, rožmarina ali kakšnega drugega aromatičnega zelišča. Postrgajte skorjo, ki je na dnu ostala po pečenju in jo pomešajte, da nastane omaka. Z njo prelijte zrezke.
OPOMBA: priporočljivi deli mesa so pljučna pečenka, ramstek, hrbet, zarebrnica.


Ni komentarjev:

Objavite komentar