Strani

sreda, 25. maj 2011

BACCALÀ ALLA BOLOGNESE (166)





POLENOVKA PO BOLONJSKO

60 dag polenovke, 2 stroka česna, peteršilj, limona, olje, sol.

Razkoščičeno polenovko brez kože narežite na večje kose. Osušite jih in pomokajte ter jih zložite v namaščeno posodo. Peteršilj in 2 stroka česna nasekljajte in dobro zmešajte v skodelici z žlico olja. To mešanico prelijte po polenovki. Pražite na zmernem ognju. Kose obračajte pazljivo, da ne razpadejo. Po 20 minutah polenovko preložite na krožnik in postavite na toplo. V ponvi s preostankom napravite polivko; dodajte kako žlico vode in zdrgnite z dna skorjico, ki je tam nastala med praženjem. S polivko prelijte polenovko, pokapajte še s sokom limone in postrezite.



Ni komentarjev:

Objavite komentar