Strani

torek, 23. avgust 2011

ZUPPA DI PORRI ALLA BULGARA (256)






POROVA JUHA NA BULGARSKI NAČIN

4 srednje veliki pori, 3 lončki jogurta po 125 ml (pribl. 40 dag), ½ žličke semen koromača*, 1 žlička sladke ali pekoče mlete paprike v prahu, 1,5 l zelenjavne osnove (ali vode), olje, sol.

Por operite in ga skupaj z zelenim delom na tenko narežite na kolobarčke. Popražite1 ga v posodi na malo olja. Prelijte ga z malo zelenjavne osnove, solite in kuhajte v pokriti posodi 10 minut. Dolijte še preostalo zelenjavno osnovo, mleto papriko in semena koromača. Kuhajte še 20 minut. Ohladite in ko je juha mlačna dodajte jogurt. Z juho v krožniku prelijte popečen kruhek.
2 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''








* V Sloveniji se poznana tudi pod imenoma sladki komarček ali sladki janež (op. prev.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar