Strani

ponedeljek, 22. avgust 2011

ZUPPA DI PISELLINI CON LE BUCCE (255)






JUHA IZ MLADEGA STROČJEGA GRAHA

Lahko se pripravi samo iz svežega, mladega graha, ki ni bil škropljen s pesticidi.
1,5 kg mladega graha, 1 čebula, 1 žlica nasekljanega peteršilja, 2 žlici ribanega sira, olje, sol

Grah oluščite. Luščine graha v lonci skuhajte v večji količini slane vode. Ko se zmehčajo jih pretlačite skozi tlačilko za zelenjavo in naredite iz njih pire. Medtem skuhajte v pokriti posodi na malo vode zrna graha in narezano čebulo. Skupaj z malo vode v kateri so se kuhaje luščine dodajte pire iz luščin. Če je potrebno še dosolite in odstavite z ognja nasekljan peteršilja in surovo olje. Postrezite na popečenem kruhu in potresite z ribanim sirom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar