Strani

torek, 16. avgust 2011

MINESTRONE DI VERDURE (249)





ZELENJAVNA MINEŠTRA

1 kozarec svežega oluščenega graha (ali suhega namočenega čez noč), 10 dag kratkih testenin (po želji), 2 krompirja, 2 korenja, 2 stebla zelene, 2 – 3 liste blitve, 2 – 3 liste zelja, 1 bučka, 1 svež paradižnik, 1 por, 1 čebula, 1 strok česna, kak list žajblja ali rožmarina, olje, riban sir, sol.

Vso zelenjavo, razen česna in žajblja,  narežite na ne premajhne kose. Če želite, da bo mineštra bolj okusna, jo lahko 5 minut pražite na malo olja ob pogostem mešanju. Dodajte 3 litre vode. Solite in kuhajte ob precej močnem vretju 45 minut. Po želji lahko po pol ure kuhanja zelenjave dodate 10 dag testenin. Ob koncu kuhanja dodajte še zdrobljen česen, nasekljan žajbelj in 2 žlici surovega olja. Postrezite z ribanim sirom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar