Strani

ponedeljek, 15. avgust 2011

MINESTRONE DI LEGUMI E PASTA (248)





MINEŠTRA S STROČNICAMI IN TESTENINAMI

½ kozarca belega fižola, ½ kozarca leče, ½ kozarca drobljenega suhega graha, ½ kozarca čičerike, 10 dag majhnih makaronov, čebula, paradižnik, peteršilj, 2 žlici ribanega sira, 2 žlici olja, sol.

4 stročnice namočite preko noči; kuhajte jih 2 uri v večji količini vode. Sredi kuhanja solite. V manjši ponvi popražite na malo olja tenko nasekljano čebulo in česen. Ko posteklenita, jima dodajte paradižnik in premešajte. Ko so stročnice že kuhane, v vodo med vretjem dodajte to omako in še testenine. Ob koncu kuhanja dodajte 2 žlici ribanega sira in surovo olje. Mineštro postrezite vročo.



Ni komentarjev:

Objavite komentar