Strani

nedelja, 12. december 2010

INTRODUZIONE - UVOD (oo2)




UVOD

Prehranjevanje je pomemben dejavnik pri našem fizičnem zdravju.
Dokazano je, da obstaja povezava med določenimi boleznimi in nepravilno prehrano, hkrati pa je zmerom bolj jasno, da primerna, zdrava in uravnotežena prehrana, lahko preprečuje marsikatero bolezen (na primer: revmatska obolenja, rak, bolezni srca in ožilja, bolezni presnove itd...)
Prehrana se razlikuje glede na starost, spol, postavo, aktivnost osebe, pa tudi od klime in okolja v katerem živi.
Prehrana je zdrava, če je popolna in raznolika, takšna da so živila med seboj skladna in da se dopolnjujejo ter tako nudijo vse elemente, ki jih naš organizem potrebuje.
Ne sme se pretiravati in postavljati vrednost nekega živila pred drugega, saj igra vsak element svojo vlogo pri uporabi, nobeden pa ni sam po sebi popoln. Potrebno je uporabljati jih uravnoteženo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar