Strani

petek, 24. junij 2011

SPEZZATINO DI VITELLO (196)










TELEČJA MESNA ENOLONČNICA

60 dag teletine,1 1 čebula, 1 korenje, 1 steblo zelene, 2 stroka česna, žajbelj, kozarec suhega belega vina, 1 žlička bele moke, sol.

Teletino narežite na koščke. Popražite jo v široki in visoki posodi (najbolje iz lončevine), na malo olja. Dodajte nasekljano zelenjavo, pomešajte in dodajte še vino. Posolite. Na nizkem ognju kuhajte pribl. 1 uro. Če je potrebno vsake toliko dodajte kakšno žlico vode. Ko tekočina izhlapi, dodajte žličko moke, malo popražite in dodajte še ½ kozarca vode. Ob mešanju kuhajte še dokler ne nastane kremasta in enotna omaka. Postrezite toplo.
1 Priporočljivo je meso iz hrbta ali iz stegna, mehko in pusto.


Ni komentarjev:

Objavite komentar