Strani

sreda, 4. maj 2011

TAGLIATELLE CON SUGO SAPORITO AL FORMAGGIO (145)





ŠIROKI REZANCI S OMAKO OKUSA PO SIRU

30 dag širokih rezancev, 20 dag mozzarelle, 3 čvrsti in zreli paradižniki, 2 stroka česna, bazilika, origano, majaron, meta, 1 oreh, 1 žlica pinjol, 4 žlice ribanega sira, 2 žlici pikantnega olja,1 sol.

Mozzarello narežite na kockice. Olupite paradižnike2, in jih narežite na koščke. V jušni posodi združite vse skupaj in dodajte stisnjen česen, olje, oreh, začimbe in nasekljane pinjole. Vse skupaj dobro premešajte. Postite naj počiva; ne kuhajte. Široke rezance skuhajte v večji količini slane vode. Ko so testenine skuhane jih stresite v surovo omako. Dobro premešajte; zraven postrezite še krožnik kuhane ali presne zelenjave.
1 Glej str. 30 ''Kako se pripravi pikantno olje'''
2 Glej str. 30 ''Kako olupiti paradižnik''


Ni komentarjev:

Objavite komentar