Strani

sobota, 9. julij 2011

MACCHERONI CON OLIVE (211)






MAKARONI Z OLIVAMI

30 – 40 dag makaronov, 30 dag svežih, zrelih paradižnikov, ½ čebule, žlica kaper, šopek peteršilja, pest črnih oliv, 2 stroka česna, 2 žlici olja, 5 dag prekajene pancete (po želji).

V namaščeni ponvi popecite nasekljano čebulo, strti česen, (po želji drobno narezano panceto). Ko sestavine posteklenijo, dodajte olupljen paradižnik1 narezan na kocke. Solite in kuhajte pribl. 5 minut. Dodajte razkoščičene olive, kapre in nasekljan peteršilj. Zabelite z oljem in dobro premešajte brez kuhanja. Z omako prelijte še vroče makarone in takoj postrezite.
1 Glej str. 30 ''Kako olupiti paradižnike''

Ni komentarjev:

Objavite komentar