Strani

nedelja, 24. julij 2011

INSALATA DI RISO PER L'ESTATE (226)





POLETNA RIŽEVA SOLATA

1 skodelica neobdelanega riža, 1 sladka čebula, 1 rdeča paprika, 1 rumena paprika, 3 čvrsti zreli paradižniki, 3 stebla zelene, 2 žlici pinjol, 20 dag svežih gob, 1 limona, drobnjak, olje, sol.

Riž skuhajte ''al dente'' in ga zabelite z 2 do 3 žlicami olja, sokom limone in prepraženo čebulo. Medtem ko se ohlaja, očistite surovo ali pečeno papriko in jo narežite na tanke rezine. Zeleno zrežite na koščke, dobro očiščene gobe pa na rezine. Nasekljajte drobnjak. Ko se riž ohladi, dodajte vse sestavine, tudi pinjole. Dobro premešajte in kako uro preden postrežete ohladite v hladilniku.



Ni komentarjev:

Objavite komentar