Strani

ponedeljek, 1. avgust 2011

PANE INTEGRALE (234)





KRUH, PICE, SLANE TORTE...



POLNOZRNATI KRUH

50 dag polnozrnate moke, 20 g pivskega kvasa, mlačna voda, olje, sol.

Raztopite pivski kvas v topli vodi skopaj s par žlicami moke. Napravite testeno kroglico in jo pokrito pustite kakšnih 20 minut na toplem mestu. Preostalo moko dajte v posodo za mesenje. Vanjo dodajte preostanek tople vode, v kateri ste raztopili sol. Mesite energično v hitrem ritmu neprekinjeno vsaj 10 minut. Med mesenjem dodajte vzhajano kroglico. Ko testo postane elastično in mehko, ga zavijte v pomokano kuhinjsko krpo in dobro pokrijte z volnenim pokrivalom. Naj tako počiva vsaj 1 uro. Testo oblikujte po želji in ga dajte v naoljeni in z drobtinami posut pekač. Pekač vložite v zelo vročo pečico in ga tako pecite pribl. 20 minut. Potem do konca peke temperaturo znižajte. Pečenost preverite z zobotrebcem ali s paličico za ražnjiče.



Ni komentarjev:

Objavite komentar