Strani

sreda, 20. julij 2011

RISOTTO AI FUNGHI (222)






RIŽOTA Z GOBAMI

20 dag ( 2 kozarca) po možnosti neobdelanega riža, 20 dag svežih gob (ali 5 dag suhih), 2 stroka česna, pol kozarca belega vina, 4 kozarce vode ali zelenjavne osnove, peteršilj, olje, sol.

Na malo olja pražite1 gobe, strt česen in nasekljan peteršilj. Ko tekočina od gob izpari, dodajte riž in kakšno minuto mešajte. Dolijte vino in ob mešanju kuhajte dokler ne izhlapi. Dodajte vodo ali zelenjavno osnovo in kuhajte na srednjem ognju brez mešanja še 50 minut, če je riž neobdelan. Ob koncu kuhanja dodajte surovo olje in riban sir. Odstavimo in pustimo 5 minut, da riž nabrekne in postrežemo.
1 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''

Ni komentarjev:

Objavite komentar