Strani

torek, 14. december 2010

I SURGELATI (oo4)




Pri zamrznjenih živilih, ki so spravljena v plastični vrečki, je priporočljivo vrečko takoj odstraniti, saj plastika pri hitrih spremembah temperature lahko sprošča kancerogene snovi.
Še bolje bi bilo shraniti živila v zamrzovalnik v papirnati embalaži.
Nikdar je potapljajte zamrznjenih živil v embalaži v vročo vodo, da bi tako pospešili odtajanje.
Najbolje je postaviti zamrznjen kos živila na krožniku že nekaj ur pred uporabo v hladilnik, tako, da je tajanje enakomerno na temperaturi 4 – 5°C.
Če to ni mogoče, potem je najbolje potopiti zamrznjeno živilo za nekaj minut v vročo vodo, ali pa pričeti s kuhanjem še zamrznjenega živila.
Ko je živilo enkrat odmrznjeno, se ga ne sme ponovno zamrzniti. Potrebno ga je skuhati in pojesti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar